Håndbold og studie

Jeg er oprindeligt fra Fredericia, men i 2016 flyttede jeg til Viborg, for at spille håndbold. Året efter startede jeg på sygeplejerskeuddannelsen og jeg er nu i gang med mit 6. semester, hvor jeg er i praktik i hjemmeplejen.

Jeg har altid vidst, at jeg vil arbejde med mennesker. Jeg kan godt lide det faglige i sygeplejefaget og viden omkring sygdomme og kroppen. Det er utroligt spændende. Det har derfor været heldigt for mig, at jeg kan læse til sygeplejerske i Viborg, for jeg ved ikke, om det ellers kunne lade sig gøre og få det til at fungere med håndbolden. Skolen ligger 300 meter fra hallen, og det er derfor meget lettere at gå til og fra timerne, når jeg skal træne.

Foto: Johnny Pedersen, e-image

På borgerens hjemmebane

Temaet på 6. semester er ’selvstændig sygepleje’, så her skal jeg også være med til at træffe beslutninger og være mere selvstændig og mindre afhængig af min vejleder. Det er min første praktik i hjemmeplejen. Vi kørere rundt til borgeren i deres hjem, hvor plejen består af sårpleje, medicindispensering eller en generel vurdering af borgeren. I modsætning til sygehuset, hvor man altid kan spørge en kollega til råds, så er der ikke på samme måde en kollega tæt på.

Hvis man for eksempel er i tvivl om behandlingen af et sår, så kan man ikke lige hive en ind fra gangen af som på sygehuset. Sygehuset er på en måde ens egen hjemmebane, hvor man i hjemmeplejen er på borgerens.

Fleksibilitet og forståelse

Håndbolden fylder rigtig meget, da vi træner stort set hver dag. Her har jeg oplevet en enorm forståelse fra klubben, skolen og de steder, jeg har været i praktik. Jeg har fået lov til at tilrettelægge mit eget vagtskema, så jeg kan få det til at hænge sammen med træningen, både i hverdagene og weekenderne. Tid betyder meget, og det har derfor været afgørende at skolen har hjulpet mig med at få det til at fungere, blandt andet med praktiksteder, som ikke kræver transport. Ellers ville det være meget udfordrende at få det til at hænge sammen med håndbolden.

Om 10 år
Jeg håber, at jeg både kan spille håndbold og være sygeplejerske. Jeg håber, at jeg vil kunne kombinere håndbolden med et liv som vikar.

Foto: VHK