Videojournalist med øje for det lokale

Jeg studerer til Film og TV-produktionsteknikker på Medieskolerne i Viborg og er lidt over halvvejs i min uddannelse.

Grunden til at jeg valgte Medieskolerne i Viborg er først og fremmest fordi, Medieskolerne i Viborg er meget anerkendt af alle de store mediestationer i Danmark. Mange danske kameramænd, klipper og lydfolk har været involveret i Viborg på en eller anden måde. Jeg er i praktik som videojournalist hos DIT LOKAL TV, hvor der er meget fokus på, hvad der sker i lokalområdet, hvilket har gjort indtryk på mig. Man kan tit få det indtryk, at der ikke sker så meget i udkantsområder, men der sker faktisk en masse, og man skal bare vide, hvor man skal kigge.

Omskiftelige dage og masser af erfaring

Som video-journalist kan man ikke forudsige, hvad det er, man kommer ud til. Ens arbejdstider, dage og opgaver er meget skiftende. Det er typerne af nyheder, som man er ude og dække også, så man skal være god til at omstille sig. Derfor er der heller ikke noget, der hedder faste arbejdstider. Til gengæld lærer man enormt meget om, hvordan branchen er, og man får en masse viden og teknisk erfaring.

For eksempel har jeg fået en masse erfaring med, hvordan jeg får en god lyd eller fin lysopsætning, og hvordan jeg klipper på den optimale måde.

Den gode (lokale) historie

Min opgave er at finde ud af, hvad der sker rundt omkring i området. Jeg kigger på nettet og researcher for lokale nyheder, og så udvælger jeg en begivenhed, som jeg synes er særlig spændende. Herefter snakker jeg med min chef om det, og hvis han siger ja, så får jeg lavet aftaler med relevante aktører.

Et eksempel var dengang Prinsesse Marie besøgte Voergaard Slot. Her havde jeg på forhånd lavet research og en aftale med Voergaard Slot. På dagen var jeg ude og snakke med repræsentanter fra slottet, hvor jeg også fik en kort kommentar fra Prinsesse Marie. Når jeg har filmet det hele, så tager jeg tilbage til TV-studiet og klipper det sammen til en fed historie, og så kommer det på TV.

Video med 8 millioner views

Min interesse for film og TV-produktion går langt tilbage. Jeg er en meget kreativ person og har altid godt kunnet lide at klippe film.

Da jeg var yngre, spillede jeg meget World of Warcraft, og da jeg fik mit første redigeringsprogram, tænkte jeg, at jeg ville lave en film om det. Det gjorde jeg, og den blev set af 8 mio. mennesker på YouTube. Der tænkte jeg, at det er det, som jeg skal fortsætte med. Jeg fik fat i et lillebitte spejlreflekskamera, og fandt samtidig frem til Medieskolerne i Viborg. Jeg viste nogle af de ting, som jeg havde lavet, og det fik jeg meget positiv respons på, og fik at vide, at jeg allerede havde meget erfaring. Det var sådan, jeg endte her.

Godt råd

Når man starter på skolen, så skal man være forberedt på, at man kan ende hvor som helst i Danmark som elev, og man skal derfor være klar på at flytte, hvis det bliver nødvendigt. Man skal også være åben over for alle geografiske områder, fordi man kan risikere, at det sted man håbede på at være elev, måske ikke lige tager studerende.

Fremtiden
Når jeg er færdig med min uddannelse, så fortsætter jeg med det her i mange år endnu. I mit tilfælde kommer jeg nok til at være freelancer, fordi jeg kan godt lide at udforske rigtig mange områder.